Колбонагрівачі
Колбонагрівачі використовуються для нагріву різних рідин в колбах, що часто необхідно при проведенні різного роду досліджень в лабораторіях. Колбонагрівач - це спеціальний лабораторний прилад, оснащений електронним блоком регулятора температури нагріву, нагрівальним елементом і наповнений деякої рідиною, що термостатується. На корпусі приладів розміщені ручки управління, деякі моделі можуть бути додатково оснащені індикатором температури. Форма нагрівальної камери колбонагрівача в точності повторює форму відповідної круглодонної колби, завдяки чому вдається максимально ефективно використовувати енергію, що підводиться до колби. Самі ж прилади таким чином розрізняються за обсягом колби, що встановлюється, так, найбільш часто зустрічаються 100мл, 250мл, 500мл, 1000мл, 2000мл.
Важливою перевагою використання колбонагрівача для нагрівання є те, що розігрів посудини здійснюється рівномірно по всій поверхні.
Деякі моделі можуть мати інтегровані магнітні мішалки, що дозволяє автоматично розмішувати вміст колби.
Відмінними рисами сучасних колбонагрівачів є:
- Висока точність підтримки заданої температури.
- Висока надійність приладів.
- Якісна теплоізоляція.
- Енергоефективність.
- Безпека: виключений ризик вибуху колби в разі різких стрибків температури.
- Антикорозійне покриття приладу.
- Зручність в експлуатації.
Область застосування колбонагрівачів досить велика, адже при проведенні лабораторних досліджень досить часто необхідно здійснювати термічний вплив. Найбільш часто колбонагрівачі використовують для:
- Визначення вмісту води за діючими стандартами.
- Контролю фракційного складу.
- Нагрівання та синтезу різних сумішей, зразків і рідин.
- Перегонки сумішей.
В залежності від типу нагрівального елемента колбонагрівачі класифікуються наступним чином:
- Сіткові - пристрій, що гріє, виконано у вигляді дрібної сіточки з мінерального волокна або сітки.
- Спіральні - пристрій, що гріє, виконаний у формі металевої спіралі.
Високі експлуатаційні характеристики колбонагрівачів дозволяють істотно спростити процес нагрівання рідин та твердих речовин в круглодонних посудинах.
Показано з 1 по 7 із 7 (всього 1 сторінок)