Лійки Бюхнера
У хімічних, дослідницьких і виробничих лабораторіях використовуються порцелянові воронки (лійки) Бюхнера для фільтрації різних рідин і хімічних сполук, рідких реагентів, кислот і лугів. З цією метою разом з лійкою Бюхнера використовують і спеціальний фільтрувальний папір, що розміщується на дно воронки. Крім того, також необхідна колба Бунзена, в яку і буде вставлена воронка Бюхнера.
Вибираючи, яку купити лійку Бюхнера з порцеляни слід переконатися, що вона відповідає ряду обов'язкових вимог:
- хімстійкість, тобто стійкість до впливу хімічних реактивів;
- термостійкість, що означає не тільки стійкість до високих і до низьких температур, але й також до різких перепадів температури;
- міцність.
Воронка Бюхнера виготовляється з порцеляни, покритої глазур'ю з зовнішньої і внутрішньої сторони. Верхня кромка ємності глазур'ю не покривається. Спеціальний склад глазурі забезпечує міцність і стійкість до механічних впливів, а також має гарні термостійкі характеристики. Лійка має вигляд широкої товстостінної циліндричної або конічної ємності зі спеціальним відводом в нижній частині. Усередині воронки є перегородка з численними отворами певного діаметру, поверх якої укладається фільтрувальний папір, а сам прилад поміщають у вакуум. Різні рідкі речовини, суспензії, розчини проходять крізь фільтр воронки, і таким чином відбувається їх очищення.
Даний лабораторний виріб є невід'ємним аксесуаром при роботі з рідкими реактивами. Зверніть увагу, що воронку слід використовувати з тими рідинами, які не руйнують глазурованого покриття поверхні ємності. Воронки Бюхнера розрізняються між собою місткістю (об'ємом), діаметром, а також діаметром отворів.
Фарфор, що виористовується для виготовлення воронок, допускає поступового, повільного нагрівання посуду до + 300° за умови використання азбестової прокладки.
Показано з 1 по 10 із 10 (всього 1 сторінок)